torsdag den 13. september 2012

KINDA COMPLICATED


I går modtog jeg verdens bedste pakke. Nemlig en pakke fra mine fantastiske forældre. Pakken indeholdte en masse guldklumper, som jeg vil nyde rigtig godt af her i USA. Hjemveen ramte mig især, da jeg så den fantastiske billedramme, som min familie havde lavet til mig. Den indeholder billeder af mig, mine søstre, forældre og bedsteforældre. Øj, hvor jeg dog savner dem... Jeg er SÅ lykkelig for alle de ting, de har været så søde at sende til mig. Jeg græd resten af dagen, da jeg virkelig følte mig elsket og savnet.

Faktisk har der været lidt problemer på min skole. Folk har startet rygter om mig. Og det er slemme rygter. Der er nogle små (jeg beklager allerede nu for mit grimme sprog, men jeg har bare brug for at lukke det ud, da jeg simpelthen er så indebrændt) lorte møgunger, der har startet rygter om, jeg er billig og nem at få. De taler specielt meget om mig på Soccer- og Footballteamet. Jeg ved ikke, hvad jeg helt præcis har gjort forkert, men der er nogle helt andre normer omkring drenge og kærester herovre. Hvis jeg fx holder i hånden med en fyr, så går man åbenbart ud - altså dater - også er man i et forhold med den anden person. Der er rigtig meget at lære, når det kommer til det. Men mine skønne værtsforældre lader ikke ligefrem sådan noget passere, for de har nemlig snakket med begge coaches for begge hold. De vil blive skældt ud i morgen.... Puha!
Udover det, så havde jeg en rigtig dårlig dag i dag... Jeg er ved at blive syg + hjemveen har ramt mig + den dårlige nyhed om de små lorte unger. Og selvfølgelig vælger de at vise en virkelig deprimerende dokumentar "Rachels Challenge," der i bund og grund handler om at vise andre respekt og være flinke over for andre. Da de sagde, at vi skal værdsætte folk, da vi ikke ved, om de er her i morgen eller om to dage, så fløj min familie straks gennem hovedet på mig. Men også den dag, hvor jeg bliver nød til at sætte mig ind i en flyver igen. Tårerne trillede ustoppeligt ned af mine blussende kinder, mens jeg prøver at samle min forvirrende og splittede sjæl sammen. Jeg elsker at være her, men på den anden side, ville jeg gøre alt for at få bare én dag i Danmark med min familie og venner.

1 kommentar:

 1. Kære Karoline.
  Jeg er ked af at du på den kedelige måde er stødt på de store kulturelle forskelle på USA og Europa. Håber din værtfamilie har taget affair.
  Det er nok ikke sidste gang du vil mærke og se disse forskelle, som for os kan virke helt uforståelige. Du må huske på at amerikaner i mange henseender er meget mindre liberale og frigjorte end os europæer (selvom de påstår noget andet), og især i sydstaterne som er udpræget konservativt. (Jeg selv ”dummede” mig også flere gang i starten)
  Et godt råd fra en gammel udvekslingsstudent: Træd varsomt i enhver ny situation du oplever og betragt omgivelsernes reaktion og gøren. Dette kan være alt fra afholdelse af frokost i skolen, en tur i shopping-mall eller besøg hos venner. Lad de andre i første omgang tage initiativet indtil du har ”føling” med situationen og måden at bebærde sig på. Der er mange uskrevne ”regler”, som man desværre først kan lære når man står i situationen.
  Håber ellers du har det godt og hvis du på et tidspunkt har brug for råd om en given situation, så skriv endelig.
  Hilsen
  Lisa’s far.

  SvarSlet

Ris og ros modtages gerne, men spydige kommentarer vil blive fjernet.